Betonvloer Gieten - Tips En Werkwijze Vloer In Beton Maken

Gepubliceerd aug. 26, 22
6 min read

Specialist In Beton Vloeren

Joanne Is werkzaam als Account -en Officemanager bij Essenz / Willem Designvloeren. Ze verbouwt, samen met haar verloofde, hun toekomstige woning. Dagelijks is ze in in de showroom te vinden om met passie met onze klanten de juiste vloer of wand te vinden die perfect op hun situatie en wensen aansluit.

Hallo allen, Ik was van plan om alleen de dekvloer in mijn bestaande woning te verwijderen, vloerverwarming te plaatsen en een nieuwe dekvloer met tegels aan te laten brengen. Nu blijkt dat er geen isolatie in de vloer zit. De tegelzetter gaf mij aan dat alles eruit moet tot 30 cm, netten op het zand, 2 lagen isolatiemateriaal, 10 cm beton, netten, vloerverwarming en dekvloer met tegels.

Houten Vloer Vervangen Voor Schuimbeton

Dit vind ik een hoop geld en ik vroeg me af of er uit jullie ervaring ook alternatieven zijn? De tegels zijn al besteld.. maar nog niet afgerekend. Mvg, Cocu.

  • Wat voor zand onder beton?
  • Welke folie op bodem kruipruimte?
  • Waarom vlinderen beton?
  • Hoeveel wit zand onder betonvloer?

Voor een perfecte afwerking van een vloer met epoxy of polyurethaan is een juiste ondergrond van essentieel belang. Door de ondergrond op de juiste manier te behandelen zorg je ervoor dat de ondergrond al zoveel mogelijk voorbereid is, waardoor de volgende laag (epoxy vloercoating, epoxy gietvloer of PU gietvloer) goed hecht en netjes aangebracht kan worden, terwijl het verbruik geminimaliseerd wordt.

Kelder Vullen Met Schuimbeton

Een epoxy vloerprimer kan hier verandering in brengen. Epoxy vloerprimer is een dunne hars die goed in het beton of cement dringt en bovendien het beton na uitharding van de epoxy waterdicht maakt. In dit artikel helpen wij je op weg bij het aanbrengen van een epoxy vloerprimer voor een perfecte ondergrond waarna je verder kunt werken met bijvoorbeeld een epoxy vloercoating om de vloer af te werken in de gewenste afwerking.

Gevlinderde Betonvloeren - WooninspiratieBetonvloer Vlinderen - Betonservice

Bepaal welke epoxy vloerprimer je nodig hebt Polyestershoppen heeft 3 verschillende soorten vloerprimers voor op beton- en cementvloeren. Wij noemen deze vloerpimer voor droge- of vochtige ondergronden, of primer voor gladde ondergronden. Wanneer de vloer die je wilt behandelen goed droog is en het beton minimaal 4 weken oud is dan kun je de vloerprimer voor droge ondergronden gebruiken.

Gevlinderde Betonvloer Coaten Met Epoxy Vloercoating

Is de betonvloer extreem glad, zoals bij gevlinderde vloeren of geslepen betonvloeren, gebruik dan de epoxyprimer voor gladde vloeren. Twijfel je over de ondergrond? Dan doe je er goed aan om eerst een hechtingsproef uit te voeren op een plek uit het zicht. Stap 2. Reinigen en voorbereiden van het beton of cement Als de vloer van zeer glad beton is of erg is verontreinigd is het belangrijk om de mechanische hechting te bevorderen door de vloer te schuren met een roterende vloer schuurmachine.

Nadat je de juiste materialen in huis hebt en aan de slag kunt gaan moet je de vloer eerst reinigen. Stofzuig de vloer, zodat deze vrij is van los vuil en stof. Neem ook de randen mee op de muur als je deze ook wilt behandelen. Plak daarna delen af die gescheiden moeten worden met afplaktape.

Schuimbeton Zelf Plaatsen

Aanmaken van de epoxyhars Als de vloer goed schoon is bent je klaar om de epoxy primer aan te maken en vervolgens aan te brengen op de betonvloer - betonvloer op zand detail. Bij epoxy is het belangrijk dat de hars en harder zorgvuldig in de juiste verhouding worden gemengd, omdat dit voor een groot deel de uitharding bepaalt.

Je hebt Epoxy vloerprimer component A (basis) en B (verharder) nodig. Component A wordt geleverd in een emmer. Voeg component B toe aan deze emmer en meng de hars minimaal 2 tot 4 minuten door met een spiraalmixer, gemonteerd in een boormachine - nadelen gevlinderde betonvloer. Het is belangrijk dat je de bodem en de zijkanten van de emmers goed meeschraapt tijdens het mengen.

Gevlinderde Betonvloer Afdekken

Schuimbeton WapeningSchuimbeton Kosten

Het is daarom meestal het beste om minimaal met twee personen te werken. Zorg ervoor dat de primer na het mengen snel wordt verwerkt of wordt verdeeld in kleinere emmers. In grotere hoeveelheden hardt de hars vele malen sneller uit. Giet de gemengde epoxy eventueel (deels) over in een 8 liter verfemmer - De vloer isoleren met schuimbeton: zo gaat dat in zijn werk.Uitgieten en verdelen Wij raden aan om deze stap met twee personen uit te voeren. Je giet een kleine hoeveelheid primer over in een mengbeker. Deze primer kan met de kwast worden aangebracht langs de randen van de vloer, en op plaatsen waar je met de roller lastig bij kunt komen (dikte betonvloer garage).

Betonvloer In Uw Woning

Nadat je de epoxy vloerprimer hebt gemengd is het van belang dat je de hars verdeelt over de vloer. Dit kun je doen door de inhoud van de emmers over de vloer te gieten. Doe dit op een efficiente manier, zodat je de hars in een keer kunt verdelen over de vloer.

Verdeel de hars en rol deze uit - isolatiewaarde schuimbeton. Let er wel op dat je niet teveel hars over de vloer giet. Je moet rekening houden met circa 250 gram per vierkante meter. Nadat je de hars uit de emmer hebt verdeeld over de vloer is het belangrijk deze met de vachtrollers uit te rollen.

Schuimbeton Prijs Per M3

Bij deze stap is het aan te raden om spijkerzolen (met oude schoenen) en een wegwerp overal te dragen, zodat je met de spijkerzolen over de vloer kunt lopen. Door de spijkerzolen hoef je de plekken waar je gelopen hebt niet opnieuw te rollen. Grotere vloeren kun je ook primeren door de primer uit te gieten en vervolgens met een vloerwisser te verdelen.

Betonvloer In De Keuken: Dit Moet Je WetenGevlinderde Betonvloer - Vloeren - De Vloerenspecialist

Op deze manier kun je de primer van links naar rechts en van rechts naar links verdelen. Vervolgens dien je ook dit weer kruislings uit te rollen, en in 1 richting na te rollen. Stap 5 - betonvloer storten garage. Uitharden en vervolg Nadat je de primer overal hebt aangebracht verwijder je het afplaktape en moet de primer circa 8-16 uur uitharden bij 20 graden.

Schuimbeton Bestellen

Ga je een epoxy vloercoating gebruiken over de primer? Dan is het aan te bevelen deze aan te brengen binnen 48 uur, zodat je nog een optimale chemische hechting hebt. Nadat de primer is uitgehard kunt je verder gaan met het repareren van scheuren of gaten of het egaliseren van de vloer.


Schuimbeton KostenKelder Vullen Met Schuimbeton

Hoe wordt een betonvloer gestort?
Voordat de vloer kan worden gestort kan worden moet eerst de ondervloer stabiel zijn. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld vulzand of isolatieplaten voor gebruiken. Daarna moet u een laag plasticfolie over de ondergrond wordt aangebracht. Dit folie zorgt ervoor dat er geen vocht uit de betonspecie in de grond of wanden loopt.

Hoe dik moet een betonvloer zijn voor vloerverwarming?
Als u vloerverwarming installeert wilt u natuurlijk scheurvorming voorkomen. Kies daarom voor een beton vloer van minimaal 10 centimeter dik zodat hier twee keer een beton net in geplaatst kan worden.

Kan ik beton op beton gieten?
Tegels of beton
Je kunt eenvoudig een nieuwe betonvloer over een bestaande betonnen ondervloer laten gieten. Je bestaande vloer moet dan alleen opgeschuurd worden. Eerst wordt dan nagegaan of de tegels een mooi egaal oppervlak vormen. Daarna wordt de vloer opgeruwd voor een optimale hechting van het beton.

Hoe lang moet een betonnen vloer met vloerverwarming drogen?
Nadat de vloer gegoten is laat je hem best enkele weken uitdrogen zonder de verwarming op te starten. Na 3 à 4 weken kan je de vloerverwarming opstarten op een laag niveau zodat het beton langzaam kan uitdrogen en uitharden.

Navigation

Home

Latest Posts

Bbq Accessoires Kopen?

Published Apr 11, 23
8 min read

Beste Bbq

Published Apr 11, 23
7 min read

De 9 Beste Barbecues Van 2023

Published Apr 07, 23
7 min read